View Full Version : A plasma TV with tubes


damen
11-16-2014, 12:50 AM
Anyone know what this plasma set is with tubes??

rca2000
11-16-2014, 01:06 AM
Obviously just something someone cobbled together to LOOK impressive...but NOT functional.

colorfixer
11-16-2014, 02:01 AM
Lmfao!!!!

Eric H
11-16-2014, 03:11 AM
Looks like a Photoshop brand!

rcaman
11-16-2014, 02:59 PM
the boards are samsung.

damen
11-16-2014, 06:01 PM
Looks like a Photoshop brand!
Very close! I used Gimp...Just to much time on my hands :D

N2IXK
11-16-2014, 07:51 PM
Any ever come across one of the PC motherboards (AOpen and possibly others) with the vacuum tube audio output amps? I think their was a standalone soundcard that had them, as well.

Geoff Bourquin
11-16-2014, 08:15 PM
I did that once. Had an LCD TV with a bad 150 volt zener diode. I subbed a tube (0D3 I think) and it worked. I didn't leave it that way very long, but it gave me the chance to see if the rest of the TV was working.

wkand
11-16-2014, 09:01 PM
Undoubtedly it's a low hours set, the board is not charred from the tubes!! Ha Ha!!

rca2000
11-16-2014, 09:10 PM
In reality....there WAS talk about a BW plasma tv--no doubt it would have used tubes--in the late 1950's. It was not called plasma yet-but used gas discharge to trigger phospor for the raster and had x and y electrodes in a flat sealed panel--to drive them.(like a modern PDP). But nothing ever came of the announcement evidently.

Saw it in a 1957 or 1958 RE magazine.

Jon A.
11-17-2014, 04:10 PM
Next up: a plasma roundie.

Boobtubeman
11-17-2014, 10:45 PM
Next up: a plasma roundie.

Roundie SCHMOUNDIE!!! Get a glass cutter and be the first on your block to own a TRIANGLE TV!!! :D

SR

Eric H
11-18-2014, 01:17 AM
Roundie SCHMOUNDIE!!! Get a glass cutter and be the first on your block to own a TRIANGLE TV!!! :D

SR


That would be an Interocitor!

http://chandlerswainreviews.files.wordpress.com/2013/05/islandearth2.jpg

sweitzel
12-03-2014, 02:44 PM
Any ever come across one of the PC motherboards (AOpen and possibly others) with the vacuum tube audio output amps? I think their was a standalone soundcard that had them, as well.

I have one of the Aopen AX4B-533 motherboards with the Sovtek tube. It was a really solid board but obsolete now and sitting in a box on a shelf.

StellarTV
12-07-2014, 12:36 AM
Anyone know what this plasma set is with tubes??

A hoax.